¨

Gröna fingrar

I morse fick jag trängas med blommor när jag åt frukost. Det kändes lite som att äta i en trädgård,


Dagens fail


tortyr

Dag två utan nikotin. Jag håller på att gå under. Min pappa likaså. Han jobbar hemifrån för att han skakar så mycket. Det är helt sjukt att det är S N U S det handlar om. Av abstinensbesvären att döma låter det betydligt värre.

Jag har knappt kunnat sova inatt och vaknade vid fem och kunde inte somna om. Har aldrig sett så sliten ut på jobbet tror jag. Men mina kollegor har förståelse och peppar mig hela tiden fast jag är förbaskat jobbig.

Dethärärenbarttortyr.

starten på dagen

I morse var lite som en födelsedag. Linnea sov hos mig och innan vi sprang iväg till jobbet fick jag två presenter från sin Teneriffaresa. Jag såg det lite som plåster på såren för att hon övergivit mig i elva dagar. Ett armband och en Hello Kitty-lampa. Nej, hon känner inte aaaalls mig.


Det kändes dock inte helt välförtjänt. Linnea som alltid vaknar lättare än jag låg och led i sådär tjugo minuter i morse medan jag snoozade. Jag som skulle upp tidigare sov som vanligt som nedsövd flodhäst, och det var först när jag hörde en vädjande röst bredvid mig pipa ”Pao…” som jag vaknade. Jag tycker alltid synd om folk som sover med mig.


Skogsmulle

I morse diskuterade jag och chefen hur husmossa ser ut. Han visste inte så jag försökte förklara utifrån risiga Google-bilder. Gick lite sådär. Han vill täta väggarna i någon dalastuga med sånt och jag är en självutnämnd botanisk expert.

På lunchen gick jag och Hollie ut i skogen. Jag hittade mossa och tyckte det var en bra idé att ta med det. Kändes inte lika bra när jag fick gå tillbaka, med människor i närheten, och mossa i händerna. Luktar dessutom skog nu... Chefen blev nöjd iallafall. Snäll chey.

 


sakletare

Min hund är en sakletare och marodör. Hela dagarna går hon runt och letar saker som hon sedan förstör. Det är svårt att säga om det rör sig om någon form av sadistisk tvångstanke eller om hennes intensiva personlighet söker lite spänning i livet bara. Det kan omöjligt bero på understimulans, motionen hon får skulle räcka åt en schäfer. Och tuggben finns det gott om.

Hon älskar att ha sönder kläder. Blixtlås-"pluppar" är fantastiskt roliga att tugga på. Men hennes senaste kärlek är BH:ar. Hon springer in i badrummet, hittar en BH i tvättkorgen (som hon specialiserat sig på att ta sig in i) och tuggar sedan av axelbanden. Den senaste månaden har detta skett med tio stycken som tragiskt nog har fått åka till sopberget.

Nyss kom hon strosande med en penna i munnen som hon hittat någonstans. Hon vet att det är helt fel. Man frågar "vad gör du?" och hon släpper pennan och går besviket därifrån i jakt på något nytt.

Jag har Holliesäkrat halva mitt hem, men den lilla råttan är skrämmande intelligent och snabb.


(Hon har iallafall slutat äta sten.)

moster

Igår hade min systerdotter teaterföreställning. I ett på veckor har hon väldigt artigt men envist påmint mig så ofta hon fått chansen att föreställningen är. Så, som den duktiga mostern jag är åkte jag direkt till teaterföreställningen från jobbet. Alltså, vad söta de var!

Det är lite oklart om min systerdotter spelade rumpnisse, igelkott eller barn, men hon var duktig hur som helst. Hon pratade högst och tydligast av alla och moster satt i publiken och pös av stolthet ihop med resten av familjen. Sen var kvällen gjord.

propra Paoi

Såhär proper var jag idag. I favoritkavajen och fancy håruppsättning. Jag ville mest visa det för att försöka skapa en balans mot alla bilder på mig i plupphår och konstiga outfits. Ett bevis på att jag ibland ser riktigt representabel ut. Bara för att ni inte tror det om mig.


Errea cup, Korpenfotboll (bildbomb)

Nog för att jag inte är särskilt sportig av mig, om man räknar bort skutta runt på gym-motion, men jag älskar att fota sport. Det är så förbaskat roligt, och ger så många bra fototillfällen "in the moment". Här kommer några stycken från söndagens Korpenturnering, Errea Cup.


cheerleadingchihuahua

Jag lovar. Sen kommer det bilder på själva matcherna. Men de bilderna måste fixas till. Hollie är redan så vacker förstår ni.


Soldyrkande med fotbollsunderhållning


Peptalk med favoritkapten


Sockerdricka

Mellanlandar

Har varit ute och plåtat fotboll. Hur mysigt som helst i det här vädret. Ska försöka visa några bilder sen. Just nu mellanlandar jag hemma för lite utfodring. Bra liv.


snöstorm

Om någon ser väderguden idag kan ni väl slå honom på käften åt mig? Seriöst. Vad är det som händer? SNÖSTORM?! REALLY?!

Är uppe med tuppen för att åka i till stan och fika på förmiddagen. Plötsligt känns det inte alls särskilt lockande. Att pulsa fram i i snö och dessutom behöva klä på Hollie. Och sen ska jag på en fotbollsturnering och fota. En fotbollsturnering i snö... Nu kryper jag ner i sängen igen.

Vad jag bryr mig om nu, är att från samma säng lyssna till samma regn.

Fick bara lust att citera Håkan såhär framåt natten. Regnet smattrar mot rutorna, mysigt.

(Det kanske mest onödiga inlägget någonsin, men jag ville ju bara citera Håkan...)


manligt och kvinnligt

Skillnaderna mellan män och kvinnen blev tydlig på IKEA härom dagen. Ett par går runt på ljusavdelningen. Kvinnan något mer entusiastisk än mannen.

Kvinnan: Åh... Vilket fint. Vilken doft tycker du bäst om?
Mannen: (Stönar och släper sig efter.)
Kvinnan: Eller det här ljuset. Vad gott det luktar! Eller det här. Det här var fint också...
Mannen: MEN FÖR I HELVETE! TA ETT JÄVLA LJUS BARA!

När ska män förstå hur viktigt det är med ljus...?

dialekttourettes

I min familj har alla en gemensam skruv lös som gör att vi gillar att prata i skumma dialekter. Bäst är min lillebror som även är extremt envis. Han kan prata muminsvenska i sju timmar för att nästa dag prata skånska och använda ordet ”spejtekauka” (spättekaka) imponerande ofta. Men vi alla har någon form av dialekttourettes. Alla är helt vana vid detta och mitt senaste telefonsamtal med min syster när vi skulle lokalisera varandra i en affär hörde därför till det normala, även om man i stunder av klarhet kan tycka att det är aningen sjukt.

Syster: Jaaaah, varht eeer doo Svetlana? (Den här dagen var det rysk brytning och jag fick ett nytt namn.)
Jag: Ja eeeir viijd servetterna.
Syster: Ja inteh förståå.
Jag: Servetterna.
Syster: Vaaah?
Jag: Åh förlåååt. Servjiieeeteernaaa.
Syster: Jahaaaaa servjiieeeteernaaa, jetebra, jetebra. Hejdah.


Lyxkrökare

Idag har jag köpt nya ölglas. Jättetjusiga om jag får säga det själv. Exklusiva 9-kronorsglas från självaste IKEA. Jag är en riktig lyxkrökare. Nu behöver jag bara hitta tre ölälskare att inviga glasen med. Jag har nämligen bara fyra glas...

Å andra sidan var vi bara fyra personer den kvällen alla mina köksväggar dekorerades med rödvin och mina sängbord med stearin. Men det är en annan historia...

(Den som är med och inviger mina ölglas kan även få förmånen att styra upp mitt plupp-hår. Jag vet att jag ser ut som en kvinnlig Brolle.)

 


Pauline och 1 chihuahua

Pappa säger ibland att jag ser ut som Cruella de Ville när jag går i mina pälsjackor, mössor och kragar. Oftast har jag nämligen även en hund i samma färg. Fast till skillnad från Cruella har jag beige. Och i fuskpäls. Inte många likheter där tycker jag...

 


när rutinerna förstörs...

Jag älskar morgonpromenaderna med Hollie. Vi lallar runt i skogen och får en ganska trivsam start på dagen. Jag promenerar runt stolt över att jag motionerar, hunden är överlycklig bara av att göra nåt. I morse var det mindre trivsamt. Någon form av fastighetsskötarbrud kilade runt och blåste grus och löv åt alla håll. Om ni tror att hon slutade när jag kom promenerande med min tvåkiloshund tror ni fel. Hon slutade när vi var två meter ifrån (annars hade vi blivit stenade) och började igen på en gång.

Vi fortsatte promenera och träffade kvarterets sopbil som härjar runt varje morgon. Trauma nummer två. Sådär höll det på. Vi träffade fastighetsskötaren med den överdrivet högljudda blåsgrejen två gånger till, och sopbilen två gånger till. De liksom cirkulerade runt och ploppade upp vid varje hörn i mitt område. De måste ha samarbetat på något vis.

Jag hatar när mina morgonrutiner förstörs. Nu tänker jag vara tjurig fram tills jag glömt bort det här. Så det så.

högtidsångest

Det här med påsk är alltid lite stressigt och hetsigt. Vi är däremot inte särskilt traditionella i min hippiefamilj och tänkte flytta påskbordet till långfredagen istället. Anledningen? Att så många personer utanför familjen som möjligt ska kunna delta. Nu har vi snurrat till det ordentligt i försöken att få så många vänner som möjligt att kunna komma. Nu är förvirringen total.

Så, kära familj med medföljande bihang. Just nu undrar jag över följande:

Ska vi fira påsk?
När ska vi fira påsk?
Hur ska vi fira påsk?
Kommer min ena syster?
Vilka vänner kommer jag behöva kriga om ägen med?
Hur ska vi skilja på påskäggen? (Jag kräver ett rosa.)
Ska vi äta marsipan?
Ska vi dricka påsköl? (Hur mycket?)
Blir vi 17 personer eller bara 9?
Hur ska jag påskpynta min chihuahua? (Kom ihåg: köp gul rosett.)

Slutligen:
Ska jag ens fira påsk?

Högtidsjävel. Jag ska knåpa ihop en ful marsipankyckling och äta den i kyrkan.

Lämna ej utan uppsikt

Jag skulle ha en lugn hemmakväll. Om ni tror att det är frivilligt är det fel. Det var "för mitt eget bästa". Så säger jag också om jag inte vill vara med någon. Jag känner mig lurad. Egentligen var det så att killarna skulle till IKEA. Jag sa blixtsnabbt att jag ville följa med. Sen påminde Uffe mig om att jag alltid klagar över att jag aldrig bara är hemma och måsar i soffan. Tydligen skulle därför denna utfrysning därför vara hälsosam för mig. Snacka om att använda någons ord emot den.

Det var för övrigt inte alls för mitt bästa. Jag slog som vanligt i huvudet. Den här gången hamnade jag i handgemäng med en skåplucka. En klassiker. Så nu ser jag ut såhär. Tack för den! (Jag försökte ta kort på min bula också, det gick inget bra.)

Se, ni kan inte lämna mig ensam.

 


RSS 2.0