¨

demens

Under ett dygn drabbades jag av akut tillfällig demens. Det hela var mycket obehagligt. Mina två retstickor till killkompisar lät mig inte glömma att jag glömt saker. Det var mobbning.
Känns dock lite befogat, för under ett dygn hann jag bland annat glömma: skor, handväska, dator, mobilfodral och glasögon. (De andra sådär tio sakerna har jag förträngt.)

Nåja, det här var de mindre jobbiga sakerna. För jag glömde även bort min lösenkod till mobilen och lyckades till slut få telefonen spärrad genom att hetsigt prova olika koder. När vi skulle göra en återställning och genom en säkerhetskopia få fram koden jag hade för cirka tre månader sen så kom jag inte ihåg den heller. I allt det här kaoset lyckades jag även glömma bort min hund som befann sig hos min pappa som agerade hundvakt.

Så läskigt förvirrad.

Igår var det bästa dock. (Jag gräver efter nycklar i min handväska.)
Uffe: Du har glömt dem.
Jag: Nej, varför jag skulle ha glömt dem? De är ju här.
Uffe: Men du glömmer ju allt.
Jag: Jaha just det, jag hade glömt att vi skämtar om det.
Uffe: ……

vildmarken

 
Jag och min syster skulle åka och campa. Andas ren luft eller så. Ni kanske tycker att idén om två storstadsblondiner och tre småhundar ute i vildmarken verkar dum. Det stämmer inte helt. Vår Norrlandsfar har drillat oss väl och vi vet båda hur blodriskor ser ut, hur man gör upp en brasa och vad man kan äta. Ungefär.
 
Vi åkte ut i skärgården, hittade ett mysigt ställe, slog upp vårt tält och började grilla korv. Medhavd mat är tillåtet, alltid. Precis när vi började komma in i våra vildmarksmode ser vi att Bella, en av hundarna, har fått en allgerisk reaktion. Paniken var total när veterinären över telefon skrek åt mig att komma till Bagarmossens akut direkt. Jo tjena. Vi var bara mitt ute i skogen och skulle packa ner hela vårt mästerliga läger. Gick sådär. Blev mest ett "mosa ner så mycket du bara kan så skiter vi i att fälla ner caben". 
 
Hunden klarade sig, men två traumatiserade storstadsblondiner vägrade åka ut i skogen igen.
 
Bevis på att vi lyckades slå upp tältet.

Vi som hade laddat upp med Soldatens Ärtsoppa och allt.
 
 
Vi packade inte riktigt ner tältet enligt bokens alla regler. Inte alls.

RSS 2.0