¨

Släng dig i väggen, jag är tillbaka i svängen!

Kvällsjobb står på schemat. Hade föredragit en annan dag, men hur som betyder det här att magont och annat trams kan jag slänga sig i väggen, jag är tillbaka!

Och glad som sjutton över det. Ifall det inte syns.



Författar-Paoi

Under lunchen idag tog min kollega några bilder på mig. Det hela spårade ur lite under temat "om jag var en författare skulle min porträttbild se ut så här". Ungefär så här filosofisk skulle min se ut i alla fall. Det är omöjligt att se mer drömmande ut.
 
Min kollega lät mig inte lägga ut hans författarbilder, så ni får nöja er med mig.
 
 

”Ibland vet man faktiskt inte om man är kär eller bara är hungrig.”

Vissa saker låter bättre i huvudet än i när man säger det högt. Rubriken är ett exempel på en sådan mening som jag råkat slänga ur mig i ”Nalle Puh”-aktig anda.

I alla fall: äntligen fredag. Den här dagen är högst välkommen av en mängd anledningar. Fy helskotta vad jag ska lata mig och mysa i helgen. Jag ska mysa med systerdöttrar, julshoppa, fika och sova länge. Ungefär så utförliga är mina helgplaner. Det känns väldigt lagom. Låter fortfarande som Darth Vader vissa stunder och bryter plötsligt ihop i brutala hostattacker som tyvärr är riktigt töntiga. Låter typ ”ehä ehä”. Högst icke imponerande hostningar.


Hur gammal varu saru?

Den spelade besvikelsen som man tvingas uppvisa när man bara har Hello Kitty-plåster hemma. "Åh nej, jag måste ha ett rosa plåster med katter på hela dagen...."





Total lycka.


När det blir som mest fyndigt

Idag var en ganska fyndig dag på jobbet. Det har bara regnat finurliga formuleringar. Jag har varit i total extas.

Kollega 1 (vid lunchen): Pauline är knappast biffig.
Jag: Vad menar du?
Kollega 1: Du äter ju inte kött.
(Kollektivt stön från hela gänget.)

(10 minuters ytterligare skämt om min "biffighet" följer.) 

 


 

Kollega 2: Vi väntar med den ena artikelserien till motorsidan lite. Vi kan inte ha båda. De krockar.



Kollega 2: Jag känner att den här nyheten om SAS flugit runt ganska mycket…



Jag: Hästar är som hundar. En liten är billigare att ha…
Kollega 3: Ja, de äter ju som hästar. 


"Heeeeej, vad gör duuuu...?"

Igår pysslade jag om mig och badade badkar. Försökte koppla av. Kände mig iakttagen. Vred lite på mig och möttes av detta. Man ba: "jaha men vad kul med lite EGENTID."

Den mest osjälvständiga pälsräkan jag någonsin träffat,


När hela ens värld rasar. Typ.

Höll på att spotta ut maten när jag läste mitt horoskop igår. Sund? Frisk?!

Jag har aldrig sett ett påstående vara så kapitalt ute och cykla. Min hälsa har varit helt usel den senaste tiden och min ynkliga kropp tar det här som en förolämpning utan dess like. Ni som alltid klagat på mig för att jag tycker horoskop är roligt; betrakta mig som botad.


Så mycket bättre!

Jag kom över Darin för ganska många år sedan. Jag insåg att vi inte hade en framtid tillsammans och gick vidare med mitt liv. Sen såg jag ”Så mycket bättre” häromdagen. Jag började på allvar grina.

Jag är visserligen en ganska blödig person, men det här var sjukt. Först fick jag gåshud. Sen kom jag på mig att sitta där och snörvla med tårar i ögonen när han framträdde med ”Astrologen” av Uggla. Sen hittade jag avsnittet på TV4 play och sen har jag spelat den om och om igen. Spolat tillbaka, lyssnat, spolat tillbaka, lyssnat.

Idag började jag jobba igen. Låten låg på Spotify. Moahaha. Terrorn fortsätter. Vår lilla praktikant som sitter intill mig petade på mig efter ett par timmar och undrade om jag bara gillar en enda låt i världen (han måste hört det genom mina enorma lurar).

Nu är det ju så att jag inte kärat ner mig i en popkille a la 12-åringsstyle. Han är inte min typ, om någon undrar. Jag är däremot lite kär i hans röst och versionen av den låten. Och det tänker jag faktiskt fortsätta vara.

 

 


Penicillin och manlig förkylning

Min kära vän Uffe äter penicillin så fort han får lite ont i halsen. Helt oansvarig, anklagade jag honom för att vara. Och klen. Vid närmre eftertanke kan jag ha sagt något i stil med "det är på grund av sådana som dig som bakterier blir resistenta mot penicillin!" och lät som rena domedagsprofeten.

Så, nu har vi ett vad.

Nästa gång han får ont i halsen ska han gå tillväga som en normal person och uppsöka vårdcentralen och ta prover för att se om det är halsfluss som han tror han får två gånger per år. Är det halsfluss och läkaren tycker han behöver penicillin vinner han. Då ska jag titta på fyra av killarnas korpenmatcher. Vinner jag ska han tvätta varenda fönster i min lägenhet.







Moahahaha!


Kurr kurr

Det blev en sådan där matfixerad dag idag. Måste kompensera för magontets inverkan på min aptit de senaste veckorna tror jag, för nu är aptiten tillbaka i all sin glans.

Monsterfrukost med äggröra, bröd, bacon you name it. Cupcakes. Hallonpaj och latte. Phad thai.

Har bestämt mig för att stänga kakluckan för dagen. Fast om jag äter lite till kan jag nog rulla till jobbet istället för att ta bussen. Vad förvånade mina kollegor skulle bli!


Hungrig?


Vampyrkärlek

Ett års otålig och tonårsaktig väntan är snart över. Ikväll ska jag och Linnea dregla över bleka, glittrande, starka pojkar och pojkar som förvandlas till vargar när de blir lite griniga. Äntligen Twilight.

Ska nog köpa två haklappar på vägen till bion. Det börjar redan vattnas i munnen.


Inventering

Sara: Snart ska vi inventera på jobbet. Jag kan inte det. (Blabla jag hör inte alla pratar i mun på varandra)... -inventera äpplen.
Uffe: Ska du inventera äpplen?
Sara: Mmm..
Uffe: Tar du ett i taget och räknar då? HAHAHAHA
Sara: Asså nej...
Paoi: Det måste ta så sjukt lång tid! Hur inventerar ni pistagenötter? HAHA!
Sara: Men asså...
Paoi: Eeeeeeen......
Sara: Men...
Uffe: Tvåååååååå.....
Sara: Mfff...
Uffe: Treeeeeee....
Paoi: Hur gör ni med linser på lösvikt? Hahahaha!
Sara: Men vafan...
Uffe: Eeeeeeeeen....
 
Alla håller på att skratta sig till syrebrist och Sara försöker seriöst och korrekt förklara att man minsann väger allt. 

Mathysteri

Helt plötsligt har jag börjat bli helt nykär i bakande. Det var ett par veckor sen jag bakade senast, och jag har svårt att få tid till det. Men nu har jag helt spårat ur. Jag studerar cupcakefrostings, konstiga ingredienser och ojar mig över redskap jag saknar. För första gången i mitt liv har jag läst matbloggar.
 
Med tanke på att mina sömnvanor blivit helt katastrofala emellanåt har jag dessutom sovit larvigt lite inatt. Till slut tröttnade jag på att vända på kudden och började baka bröd istället. Enbart stört. Farligt med sömnbrist.
Planen för dagen, förutom att göra något vettigt, är att baka en banankaka. Ännu mer skevt. Måste nog tvinga över någon som kan äta upp allt med mig.
 
Kan någon rädda mig från mig själv?
 

Tomten, jag önskar mig...

Min familj är lite underlig och har börjat diskutera julklappar redan. För att inte tappa förståndet har jag försökt undvika chattdiskussionen där det här debatteras vilt så gott det går. Den berör nämligen spridda ämnen som diskborstar, jaktgevär och då och då små kommentarer från min katt (typ "88kfkfkfg /hälsar Sussie") som min pappa vidareberodrar. 
 
I vilket fall. Det var ett himlans tjat så därför är jag ute i god tid nu med en önskelista. Och nej, i år skippar vi olika berömda män på den listan.
 
Ny mage.
Min mage är totalt värdelös. Nu tycker jag att jag dragits med den i tillräckligt många år, så en ny skulle inte skada. Helst en likadan mage typ. Slinker en magruta med på den nya magen gör det förstås inte så värst mycket.
 
Häst.
Helt obligatoriskt. Ni fattar. En häst har stått på min önskelista varje år sen jag lärde mig skriva någorlunda. Börjar bli ganska uttjatat, men jag kommer inte släppa det. Tyvärr. Helst en stor häst. 175 cm i mankhöjd blir lagom. Helst ska den dock inte behöva äta så mycket. Blir så dyrt med mat. Så, en anorektisk (men välbyggd) jättestor häst skulle vara perfekt.
 
Fysisk styrka.
Tydligen imponerar inte min styrka på vissa personer, så lite mer sådant skulle vara jättebra. Tackar dock vänligast nej till styrka som innebär mycket och stora muskler. Ser så konstigt ut på mig.
 
Lantkök.
Någon skulle aldrig släppt lös det monster Paoi förvandlas till när lantliga kök diskuteras. Jag vill ha ett stoooooort och mysigt kök. Där man kan dricka rödvin. Och köket kommer automatiskt bara av sin existens gör mig till en fantastisk kock. Frågor på det?
 
 

När man helst vill yla och banka nävarna i golvet

Torsdagar vid den här tiden är alltid lite speciella. Jag är larvigt kärleksfnittrig på hästlycka efter veckans ridlektion och blir alltid lite ofokuserad och hyper. Men jag har hamnat ur fas lite grann. Förra veckans ridning gick bort för min del, och idag var det teori. Jättebra det där, att lära sig om sjukdomar och stamtavlor, men jag vill ju rida.
 
Därför blir jag alltid lite tjurig när det är teori. Jag kan liksom inte låta bli. Demonstrativt ser jag lite ledsen (närmast förkrossad) ut när instruktören presenterar faktumet: "Jaha! Idag ska vi prata teckning, färg och sjukdom."  
För att ta någon notis om allt som sägs, vilket egentligen är bra saker, det är bara jag som är så barnslig, så upprepar jag i mitt huvud gång på gång: "om jag ska ha en egen häst måste jag kunna det här". Till slut klämmer jag fram ett artigt leende och försöker delta aktivt som en duktig tjej. Svårt det där.
 
Men jag överlevde kvällen utan att vara uppenbart fjantig och barnslig (vill helst lägga mig på marken 3-åring-style och skrika mig röd i ansiktet och banka nävarna i stengolvet). Mycket stolt. Duktig tjej.
 

Insomnia

Kan tycka att det här är ganska orättvist. Jag gick upp tidigt i morse och har inte sovit en blund sen dess. Ändå ligger jag här, snart halv tre på morgonen, klarvaken. Jag har försökt allt. Ätit, druckit, vänt på kuddar och täcken, skrivit och tittat på "Torka aldrig tårar utan handskar".

Hunden ligger såklart och snarkar så högt och nöjt att jag blir ännu tjurigare. Var finns rättvisan i detta?!


Nej då, oroa er inte för mig.... Hehe.

Det här med sjukskrivning är tråkigt. Alla jobbar hela dagarna och ingen har riktigt tid att tycka synd om mig och min mage. Det har gjort mig bitter. Jag pratade med Linnea igår kväll som var på väg för att dricka öl, upplyste hon om. "Jaha", sa jag. Måttligt road. Sen orkade jag inte ens vara det längre och började gnälla över att hon skulle dricka en öl åt mig och sända mig en tanke. För att mitt liv känns som den där delen av en break-up-film när tjejen släpar runt ensam i sin lägenhet, ovårdad, iförd mjukiskläder, äter glass i sängen helt ogenerat och tittar på på tok för mycket serier. Hon är jag just nu.
 
Och sjuk-tv. Det ska vi inte ens prata om. I ren protest sätter jag på TV:n när jag blivit mörkt ute först. Innan dess sover jag mest och leker Picasso. I sängen. Med ett ritblock. Jag är dålig på att måla har jag konstaterat.
 
Men jag har tagit det ytterligare steget längre. När jag väl funnit lite ork emellanåt har jag roat mig med att rensa garderoben och baka frallor. Ja, så långt har det faktiskt gått.
 
F R A L L OR. Det är 2012. Vilken 22-åring bakar frukostfrallor? Sjukt beteende.
 
Det enda konstruktiva de här dagarna (tre långa dagar sen jag kom hem...) har fört med sig är att Hollie nu kan krypa. Typ. Jag drar en godis längs marken och den lilla pälsråttan kryper exalterat efter.
 
Jag är sjuk. Inget konstigt med det. Snart är jag på benen som aldrig förr. Men hur min mentala hälsa kommer att vara då vågar jag tyvärr inte ens spekulera i.

Servicehund

Jag är sjukskriven vilket är förbaskat tråkigt. Som tur är bara för en kortare tid tills magontet lugnat ner sig en smula. Så jag gör mest ingenting, en utmaning för mitt annars hektiska liv.

Under tiden (tid har jag gott om) försöker jag träna min chihuahua till en servicehund. Jag säger "ont i magen" och hon lägger sig på den. På det viset slipper jag värmekudden. Helt genialiskt om jag får säga det själv. Det går lite sådär.


Fripassagerare

Sätter mig i pappas bil, tittar i baksätet och ser detta. Ännu en dag hos familjen annorlunda.


Ibland gillar även jag barn

Idag hade en kollega sitt barn med på jobbet. Han är tio år och en av de skönaste ungarna jag någonsin haft nöjet att träffa. Vi blev mycket goda vänner och efter en stunds småprat släpade han fram en stol och satt sedan bredvid mig vid mitt skrivbord hela dagen när jag satt och jobbade. Han satt och förhörde mig på gångertabellen, berättade om hur jobbigt det är att alla tjejer är kära i honom ("is killing miii")  och visade bilder på alla marsipanfigurer och tårtor han gjort. Han vill bli bagare när han blir stor och har lovat att baka en tårta till mig när jag fyller år. Tydligen gillar han inte ens tårtor.
 
Hans kommentarer kommer förgylla min tillvaro i veckor.
 
Ungen: Vad gör du?
Jag: Jag räknar hur många tecken min artikel är.
Ungen: Pff! Varför då?
Jag: Så att den får plats snyggt i tidningen.
Ungen: MEH! Typiskt dig Pauline att räkna med hjälp av den där funktionen! (Räkna ord i Word)
Jag: Jasså?
Ungen: Ja väldigt typiskt dig. Du borde räkna själv.
Jag: Mmm... Eller så klickar man på räkna ord.
Ungen: Nej. Nu räknar jag.
Jag: Alla tecken?
Ungen: Ja. Ett.... Tvååå... Vad många det är! Trrrrreeeee...
(Pauline hittar minimeringsfönstret i Word.)
Ungen: Jahapp. Vad är 9 gånger 8?
Pauline: Okej då. Du kan få räkna ord igen.

If love alone could have saved you, you would have been here.

Saknad blir lättare. Till viss del. Till slut är den inte utplånande. Man kan berätta om gamla minnen, skratta åt tokigheter och le åt saker man delat.

Idag är en dag då man får sakna och tänka särskilt mycket. För det gör jag, jag saknar.



Usel allergiker

Igår var min pappa med i stallet. Han måste ju hålla koll på utvecklingen när hans dotter förvandlas till en ståtlig ryttare. Typ.

Min far är sjukt allergisk, men hängiven. Har försökt säga åt honom att han kan vara lite försiktig, men det verkar svårt. När jag tror att han sökt skydd bortom hästhåren dyker han upp utanför höstens box, nysande men glad. Igår hittade han en ny favorit också. Mycket nöjd. Som en chihuahuahäst.



hard work

Min hund har rik initiativförmåga. Så uttrycker jag det helst. Vissa kallar henne ouppfostrad. Förstår inte alls. En stor arbetsglädje har hon i vilket fall och tar sin uppgift som redaktionshund på största allvar. Så fort jag försvinner skuttar hon upp och knåpar ihop några notiser med sina små tassar.
 

Köttig humor

Igår var jag hos syster och fick håret färgat. Då kom vår far över med 26 kg kalvkött. Så sjukt onormalt. Flera kartonger med glad ko som de köpt en andel av. Närproducerad glad ko. Tills den dog förstås. Men jag tycker det är bra. Stolt över min familj.

 

När köttet packades upp och jag undrade vad som var vad började min syster göra charader. Jag studsade lycklig upp och ned och försökte komma på det.

 

(Li sträcker på sig)”Lång… Lång… Nähä. Hög… ”
(Li spretar med fingrarna) ”Klo… Hand.. Läskig… Riv… Klo… HÖGRIV!!! HÖGREV!!”
Och sådär höll det på. Vi grät av garv när vi illustrerade ”rulle” och rullade runt på golvet. Li blev även fransyska (mycket märkligt), och visade både innanlår och ytterlår. Hysteriskt kul. Så ofattbart mogna.

 

Pappa ville att vi skulle illustrera entrecote (tänk charad) varpå vi bröt ihop totalt och leken var ett minne blott. Istället blev det mer sammanbrott på marknivå. 

 

Innanlår, ytterlår. Vad annars?

 


Teamwork

Pappa: Vi borde åka på skidsemester hela gänget.
Jag: Ja, det vore kul.
Pappa: Mm, så kan ju alla ta med sina pojkvänner och flickvänner.
Jag: Inte vi.
Pappa: Nej, vi är de roliga. Vi har hänga i baren så kan de andra sitta i stugan och leka par.

 


RSS 2.0