¨

Manga-dans

I torsdag-fredags var jag på konferens. Väldigt lyckat, bra och givande. Och roligt. Ungefär så här roligt hade jag under aftonen. 
 
Bjuder på den här bilden bara för att den är hysteriskt rolig och Pauline-ig. Som om en mangafigur slängt sig in i gänget.
 
 
 
 
Ja, jag tycker om att dansa. Nej, jag ser ingenting när jag skrattar såhär mycket.
 

Om Teddybjörnen (inte alls roligt inlägg med sentimentala vibbar)

Jag har alltid haft turen att ha husdjur. Mina föräldrar har alltid låtit mitt enorma intresse för djur spela vilt i vardagen. Listan kan göras lång med sådär 24 kattungar, diverse upphittade (och sedan rehabiliterade) fågelungar, gerbiler, kaniner, råttor och fiskar.

Min kärlek till djur ser likadan ut idag som när jag var 10 år. Det bästa med att ha djur är ungefär allt. Det sämsta är att de inte lever lika länge som vi.

2008 fick jag en kanin i födelsedagspresent. Något udda möjligtvis för en lady i min ålder. Inte lika märklig om man känner mig och vet att allt pälsigt och gulligt är en vän till mig.

När jag fick honom hade jag i flera veckor nästan varje natt drömt om en liten kanin med öron så små som en katts. Jag pratade om det flera gånger med folk i min närhet, frustrerad över att drömmen återkom. Jag och min dåvarande pojkvän var på bio när jag nämnde kattkaninen igen.
– Ska vi inte bara gå in och kolla om det finns någon sån här då? frågade han och pekade mot djuraffären.

Jag fnittrade bara. Kattkaniner finns ju inte. Men vi gick dit, och där satt han. Världens minsta lilla kanin med närmast obefintliga öron. Med teckning som en minimal panda. Några dagar senare kom han hem som min födelsedagspresent. Han fick heta Teddy. Som en liten pandabjörn. Ett pyttelitet kryp som vid vuxen ålder fortfarande hade ynkliga öron för sin storlek, och vägde mindre än ett kilo.

För lite mer än en vecka sen, i lördags, upptäckte jag att han var sjuk. En ögoninflammation trodde jag, och pysslade om. Två veterinärbesök senare misstänktes cancer eller hjärtfel.

I fredags var en av de hemskaste dagarna på länge. Jag fick sitta och krama om min lilla dunboll och bara säga hejdå. Pussa, gulla, gråta och krama. Allt i en salig och helt hysterisk blandning. Helt vidrigt.

De flesta tänker att det ”bara var en kanin”. Måhända. Men är man en djurmänniska och varje dag i fem år pysslar om något så flyttar det lilla duniga djuret in i ens hjärta. Och sen blir det tomt.


 
 

Världsproblem i aftonen

Jag: Jag tycker det är jobbigt att åka på konferens.
Kollega: Varför då?
Jag: För att kläderna för dag nummer två kan inte vara såna som behöver strykas. Och när man åker båt är det jobbigt med klädpåsar.
Kollega: Man kan ju bara ta en cardigan. Så kan man ta av sig den och få en ny klädsel.
Jag: Pratar vi om aftonklädsel nu?
Kollega: Aftonklädsel?
Jag: Eh… Ja… Hehe.
Kollega: HAHAHA! Nej men allvarligt. Du måste sluta säga sånt där.


Kryssningar

Imorgon ska jag åka kryssning. Finns det något mer hatälskat fenomen? Själv ställer jag mig tveksamt i hathörnet utan att vara extrem. Det finns dock en viss motvilja.

 

De där kryssningarna är inte riktigt min ”grej”. Det är allt som oftast aningen dräggigt, ostädat och ociviliserat. Vet ni vad? Jag kan säga att det inte är min stil utan att låta snorkig. (Tror jag).

Men det är som om inga regler gäller och ingen morgondag existerar. Utslängd (läs: avkastad) kan man ju inte gärna bli heller. Skulle bli ett himla rabalder. På sin höjd hamna i fyllecell, men det händer nog inte så ofta.

För att stå ut under de smått ociviliserade formerna har jag under åren listat ut att man måste glömma sitt vanliga jag, så länge man inte älskar kryssningar. Man måste släppa loss i sann kryssningsanda, förtjusa sig över taxfreepriserna och tycka att barhäng känns helt okej. Karaoke måste också helt plötsligt kännas jäkligt hippt. Har man buggkunskaper (KATCHING) så är hälften vunnet.

 

 

Trött frukostbuffé med killkompisar, en kryssning för en himla massa år sedan. Nej, det är inte frukostvin.

Inte alltid lattjo att vara macho

Vaknade igår morse med svullen hals. Ynklig tjej. Viftade bort det med min machoattityd och drog till gymmet innan jobbet.

Fortsatte ha lite ont under dagen. Machopauline drack tre glas c-vitamin-brus och gaskade upp sig. Drog till gymmet igen efter jobbet och fightades mot den ondskefulla crosstrainern (har hittat en muterad ännu hemskare modell) och löpbandet en stund. Åkte hem sent, åt en fet middag innehållande bacon extremt sent i sann ungkarlsstil á la Pauline och var nöjd med mig själv.

Vaknade i morse. Inte så macho alls. Halsen har svullnat upp ännu mer. Jag gav upp. Insåg att gymmet fick klara sig utan mig, ställde om klockan och somnade om. Har under dagen fortsatt halsa c-vitaminbrus och tyckt synd om mig själv.

Imorgon åker jag på konferens. Ska bli hysteriskt kul. Konferens är alltid kul med rätt människor. Ska bli mindre hysteriskt kul om jag fortfarande är sjuk.

 


Dagens märkligaste

.... - är att jag haft anledning att spatsera in på kontoret med en kopp müsli och yoghurt i högsta hugg och högtidligt presentera att: "kaninen kommer överleva".

Men fy helskotta vad pandakattskaninen hatade veterinären. Onda ögat konstant i en timme. Det ena ögat fungerar ju inte så han fick se extra ondskefull ut med det andra.


Skor och chihuahuatryne

Har under dagen återförenats med den gamla hederliga tröstshoppingen. Allmänt dålig dag och väldigt sjuk kanin här hemma lockade till ingivelsen.

Två nya träningstoppar. Och två nya par skor. Tänkte att det fick bli dubbelt upp, liksom för säkerhets skull.

Det hjälpte inte så värst bra, men jag har åtminstone fler piffiga skor nu. Och ännu mindre plats i garderoben...

 


(Hunden är ännu mer som ett plåster om hon märker att något är fel. Fick kämpa för att till slut ta en bild på de piffiga skorna utan hennes tryne i förgrunden.)

 

Mindre lyckat exempel.

Piffiga skor undan räkansikte framför. Win.


Min alla hjärtans dag-dejt: Little friend

Tillåt mig presentera gårdagens dejt. 

 

Han är något av det bästa jag vet. Han stor som ett djur. Han är hur stark som helst. Han klagar aldrig på mig, han tycker aldrig att jag är för upptagen (när jag väl är med honom är det fullt fokus) och han är alltid varm och gosig. Han gör mig lugn och harmonisk och jag ler fånigt stup i kvarten. Det enda negativa är att han äter som en häst...

En dag minst lika bra som alla andra dagar.

Alla hjärtans dag i stallet. Morötter istället för geléhjärtan till min prins.

Tempo

Det är särskilt bråda dagar i Paulines liv just nu. Mycket jobb med tidiga morgnar och sena kvällar.

Tur att man älskar det man gör.


Uppladdning inför kvällens fortsatta jobb. Nötter, ägg, brie och kaffe. Mina matvanor är åtminstone lika udda som vanligt. Så egentligen är allt som det ska. Jag jobbar och äter ost. Som vanligt.



Konsten att (över)matcha


Löser världsproblem

Simon: Mitt hem vore jättedåligt vid en zombieattack.
Jag: Mitt med. De skulle kunna komma in lätt.
Simon: Var skulle vi ta vägen?
Jag: Kontoret är rätt zombiesäkert.
Simon: Bra idé! Vi skulle kunna hämta mat på ICA och allt innan. Och hämta din hund och viktiga människor vi behöver.
Jag: Ja. Och kanske gräva en gång till gymmet.
Simon: Du tänker på allt! Bara för att det blir en zombieattack betyder det inte att det inte blir beach 2013.
Jag: Precis. Fast det finns bara en utgång vad jag vet från kontoret.
Simon: Då är det lättare att vakta.
Jag: Fast det finns ingen nödutgång.
Simon: Det kommer vara så zombiesäkert att det inte behövs någon.
Jag: Tur.

Paus i konversationen. Stirrar på intillsittande människor på lunchrestaurangen. Alla sitter tysta och tjuvlyssnar.

Jag: Var var vi nu?
Simon: Din hund vore sämst under en zombieattack. Hon låter så mycket och skulle locka hit alla zombies.
 

träningsmusik

Det här med träningsmusik är svårt. Jag är hysteriskt musikintresserad men har en ytterst spretig musiksmak. Lil Wayne är lika mycket favorit som Ziggy Marley, Disturbed och Kent. 

Reaggeton har den senaste tiden varit favoriten när jag tränat. Blir peppad som attan, och det blir härligt gung, och har bättre tempo än reagge.

 

Problemet är att när jag exempelvis springer så vill jag börja dansa lite smått. Spring aldrig och försök svänga höfterna dansant från sida till sida. Man får ont och är på väg att ramla. Typ hela tiden. Gör du samma sak när du gör knäböj med vikter får du ännu mer snedbelastning. Det blir sjukt svajigt.

 

Lyssnar du på hiphop händer ungefär samma sak, förutom att du också börja böja på knäna orimligt mycket i någon form av gungande. Impulser att slänga upp en arm i någon msuiktypisk rörelse uppstår också emallnåt.

Lyssnar på du på typ Lasse blir du bara känslosam och harmonisk och har ungefär samma tempo som på väg till jobbet en måndagmorgon.

Det är svårt.

Dubstep och annat sådant där berör mig inte tillräckligt. Det funkar en lördagkväll på stan. Inte mer än så.

Kort och gott är därför åter igen farligt hög rock som nu dånar i lurarna. Jag blir lite småagressiv vilket är extremt lämpligt i sammanhanget. Fördelaktigt är dock att stretcha till någon pianomusik så du slätar ut ilskerynkorna innan du stormar in i omklädningsrummet och skrämmer livet ur någon.

 

 


Den här årstiden

Jag hatar den här tiden på året så innerligt att jag inte finner ord. Det är som om jag varit utan solljus för länge. All energi är slut och jag går på enbart vilja. Det är så ofantligt tröttsamt. Och alla resor är sjukt dyra just nu. Tycker alla som jag för en gångs skull och behöver fly landet?

För jag tycker mest att de flesta ser lite hoppfulla ut. Det är alla hjärtans dag och snart är det vår och hopp och hej. Jag blir mest lite trumpen. Inte över alla hjärtans dag. Folk får äta hur mycket geléhjärtan de vill den dagen. Jag ska träna med min PT.

Men den här tiden är faktiskt inte sådär jätterolig.

Dessutom har jag slutat röka. En vecka, helt rökfri. Kan ha något att göra med humöret.
 

man kan ju inte hinna allt här i världen

Kollega: Vi borde ha stegräknartävling!
Jag: JA! JAG VILL JAG VILL!
Kollega 2: Jag vägrar. Pauline kommer vinna.
Jag: Ja. Det är därför vi ska ha en sån tävling.
Kollega 2: Vi kan ha en läsartävling.
Jag: Nej. Jag hinner aldrig läsa.

Vad hamnar du helst under?

Släpade mig mot bussen efter jobbet med två enorma väskor och två påsar. Bussen stannade, snorigt halt ute och hade klokt nog på mig skor utan mönster på sulorna. Skulle kliva på bussen. Halkar till på snösnoret och istället för att elegant segla ombord på bussen glider jag in under den.

Så där låg jag med underkroppen under en buss en fredagseftermiddag klockan fem och såg hemskt förvånad ut.

Ont i knäet men lite glad över att bussen stod stilla och att uppskrämda medresenärer hjälpte mig ut igen.

Har intagit soffposition och ojar mig över den här dagen och min nära-döden-upplevelse.


Stallhund

Igår var Hollie med i stallet en stund. Jag har någon idé om att hon ska bli en hästvan hund som ska kunna strutta runt i stallmiljöer utan att flippa ur. Och utan att rulla sig i allt hästbajs hon ser.
 
Ett första steg blev att låta henne titta på en ridlektion. Bara stallukten gör henne tossig. Hon springer runt och piper uppspelt och vägrar gå som en normal hund. Hon promenerar envist runt på två ben med ett stort flin. Ser verkligen underligt ut.

Jag lyfte upp henne och lät henne spana genom plexiglaset på lektionen som pågick. Hoppning var det som stod på schemat. Jag väntade mig pipande och sprattlande.
 
Raka motsatsen hände. Hon blev som paralyserad. Hon bara satt där i min famn med sina glosögon så uppspärrade att jag blev orolig att de skulle ploppa ut. Helt orörlig i tio minuter tills jag avbröt underhållningen för hennes ögon och hjärtas bästa.
 
På väg till bilen rullade hon sig i lite hästbajs. Liksom för säkerhets skull.
 

Krydda vardagen med dramatik

Jag tycker det är lite jobbigt när folk är överdrivet dramatiska. I vissa fall kan det vara uppfriskande och ska jag vara ärlig tycker jag själv att lite ironisk och överdriven dramatik emellanåt kan krydda vardagen. Men viss dramatik kan vara tröttsam. Det liksom trissar upp förväntningarna till onormala nivåer.

Igår var jag på ett Bodypump-pass. När instruktören insåg att jag var den enda som inte provat det passet tidigare så spände hon effektfullt sina vilda ögon i mina och konstaterade högt att ”du kommer ha SÅÅÅÅÅ mycket träningsvärk imorgon!”.

Jaha, bring it on, tänkte jag kaxigt.

”Ta det lite lugnt med vikterna” sa hon med sina dramatiska ögon.

Nä du, tänkte jag.

Hon lovade ju mig träningsvärk. Utan en del vikter hade det blivit svårt.

Tog samma vikter som de flesta andra damerna i min size. Det var extremt hysteriskt jobbigt och sjukt kul.

Problemet är att efter hennes lilla utspel om hur jag skulle må idag hade jag faktiskt ställt in mig på det. Vaknade i morse och mådde fina fisken. Lite stel i bröst, rygg och triceps. Blev besviken. Hade hon inte försökt skrämma mig hade det inte hänt.


Från middagsgäst till middagsvärd

Jag: Jag kanske kommer över till er imorgon. Vi kan ju äta middag tillsammans?
Pappa: Ja vad gott! Vad serveras?
Jag: Eh…
Pappa: Äsch det spelar ingen roll! All mat du lagar är god!
Jag: Jag vet inte vad som serveras… Vad serveras?
Pappa: Äh, du kommer nog på något.

 

 


Vänta nu... Hur gick det här till? 

 


Måste definitivt sluta imponera med delikat mat hela tiden. 


Vaddå rökare?

Jag är inne på min tredje dag som helt och hållet rökfri. Jag har haft mina perioder till och från, men jag har inte gjort ett seriöst försök att sluta helt och hållet sen jag trillade dit igen vid sommarsyndandet i somras (och det blev en ful ovana som än en gång klängde sig fast till vintern).

Det går ganska bra. Jag äter larvigt mycket nötter och torkade bär. Mest för att ha som lite tröst. Det känns lite tomt. Det blir inga pauser när man kan stå och fundera över livet. Inget särskilt att göra när man promenerar från punkt A till punkt B.

 

Mest stolt är jag över att jag lyckas behålla fattningen. När jag slutade snusa var jag som en tickande bomb och det krävdes en hel del behärskning för att inte visa den stup i kvarten. Under den första veckan lärde sig alla i min omgivning att ta det lite extra försiktigt med mig. Okej, extreeeeemt försiktigt.

Nu är jag nästan som vanligt, men viss betoning på nästan. Lite ömtålig. Lite grinig. Men värre än så är det inte.

 

Inte just nu i alla fall. Om några minuter kommer jag antagligen tycka att allt är eländigt igen. Det svänger liksom lite grann. Eller mycket.

Den ekonomiska vinsten har dock uteblivit helt. Nikotintuggummin, nötter och bär är vidrigt dyra substitut. Måste hitta något nytt. Typ havregryn. Gott.

 

 

 

 

 


Oskrivna regler på kontorshotell

Det finns mycket oskrivna regler på kontorshotell. Kan ha varit så att jag nu under lunchen råkat koka broccoli och bröt mot en sådan.

Kan även vara så att det mystiskt nog stinker på precis hela kontorsvåningen.

Jag är inte så värst populär på våningen just nu. Antagligen inte i hela huset över huvud taget.


Vill ha, vill ha, vill ha!

Det här med att titta på lägenheter och inredning är aldrig bra. Man liksom drömmer sig iväg totalt. Vanligtvis håller jag mig borta från det. Idag snubblade jag dock in på Hemnet.

 

Big mistake.

 

Jag vill flytta. Jag vill möblera om, köpa nytt, piffa till och bo in mig.  Egentligen är det ett jäkla projekt att flytta. Men nu har jag faktiskt bott på samma plats länge. I två och ett halvt år.

 

Det börjar liksom rycka lite i ”jag-vill-flytta-musklerna”. Jag vill göra något nytt. Himla jobbigt. 

 

Efter lägenhetsletande blev jag frustrerad. Istället började jag leta resor. Eftersom det faktiskt känns genomförbart de kommande månaderna var det ett ännu större misstag. Nu är jag som besatt av tanken.

 

Dagens vill ha: ljus stor lägenhet i Solna, bil, resa.

 

 

 

 

 

Bröööööööööööl.


Vilseledande träning

Jag har aldrig förstått grejen med crosstrainers. Ni vet de där maskinerna när man gör någon form av rörelse som är en blandning av cykling och löpning. Samtidigt rör man armarna. Det ser hur avkopplande ut som helst.

 

Igår försökte min syster övertyga mig om att det tydligen är djävulskt jobbigt. Jag var inte helt övertygad när hon beskrev passen med sådana där maskiner (som hon håller) som det värsta hon gjort inom cardio. För ärligt talat, det ser heltrevligt ut att liksom glida fram över maskinen.


Nu innan jobbet provade jag djävulsmaskinen. Alla tvivel är som bortblåsta. Jag såg mitt liv passera i revy. Ungefär. Erkänner mig motbevisad och orkar inte ens försöka hålla koll på min stackars ben. Tog hissen upp till kontoret och släpade mig in med ett plågat ansiktsuttryck.

Varför har inte fler sagt till mig att det här är maskinen från H E L V E T E T?

 

Såg mig själv i spegeln under träningen och såg förutom ett mycket svettig tjej också det där som jag innan uppfattat som "trevligt". Hela grejen är så förbannat vilseledande.

 

 

"Aaaaah titta på mig jag ser ut att ha det jättetrevligt!"




Att sluta röka

Jag laddade ned en sådan där ”sluta-röka-app”. Först var jag hur taggad som helst. Jag startade den och förberedde mig mentalt för att ännu en gång, förhoppningsvis med lite bättre resultat, sluta röka.

En liten gumma dök upp på skärmen och sa ungefär blabla om att sluta röka. Den lilla gumman undrade om jag ville sluta nu, eller gå igenom förberedelsefasen på två veckor. Jag valde ”sluta nu”. Hon verkade missnöjd. Hon påpekade flera gånger hur viktigt det var med en förberedelsefas och jag fick svara ”ja, jag är säker” en första gång på om jag verkligen ville sluta genast. Andra gången blev jag tveksam. Hon la fram fler argument till varför det är bättre med förberedelserna.

Till slut gav jag upp.

”Jaha, då gör jag väl som du vill då”, muttrade jag surt och stängde nedslagen ner appen. Jag fick inte ens några tips utan hon förklarade bestämt att "bra, du har tagit ett första steg mot ett rökfritt liv, vi hörs imorgon!"

Förberedelsefasen blev lång. Jag skulle varje dag klicka in mig och läsa massa tips och råd om att sluta röka. Det tog så lång tid att jag missade vilken dag jag faktiskt skulle sluta.

Tacka vet jag snabba ryck. I morse vaknade jag, hade slut på cigaretter, tog ett nikotintuggummi och stack till gymmet. Sen har det blivit fler nikotintuggummin. Och flera timmar har jag faktiskt klarat utan att varken skälla ut någon eller tappa all koncentrationsförmåga.




Mardrömmar

Jag tycker inte om när folk pratar länge om hemska saker. Det klistrar sig fast i min hjärna som sockervadd och jag drömmer sen läskiga mardrömmar i 3-årsstil.

Idag pratade vi om bilolyckor på jobbet. Eftermiddagsluren tog abrupt slut när jag vaknade kallsvettig efter att i en dröm ha kört in i en folkmassa och skickat fyra till himlen. Oklart vad folkmassan gjorde på motorvägen,

Drog mig ur den planerade övningskörningen för dagen.

Fredagsmyset är bakat, vinet på kylning och vänner på väg hit. Hej älskade fredag!


You sexy beast

 

Absolut tvungen att dela med mig av den här bilden som togs igår på ridklubben. Den här pållen är mycket underlig och grejar alltid extremt mycket med munnen. Dräggel flyger åt alla håll och han ser ut som om han är på casting för en tandkrämsreklam med det här smajlet. 

Fortfarande oklart om det är charmigt eller motbjudande. 

 


RSS 2.0